Bábovka z hladkej múky
Bábovka z hladkej múky
SUROVINY :
1 kelímok smotany na šľahanie
1 ½ hrnčeka hladkej múky
1 hrnček práškového cukru
3 vajcia
½ sáčku prášku do pečiva
2 PL kakaa
Tuk na vymazanie formy alebo maslo
Strúhanku na vysypanie formy
POSTUP:
V pripravenej miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom. Do múky zamiešame prášok do pečiva a presypeme do misky. Všetko zalejeme smotanou na šľahanie a dobre premiešame. Bábovkovú formu dobre vymažeme a vysypeme strúhankou. 2/3 cesta vlejeme do formy a do ostatného cesta primiešame kakao a potom vlejeme do formy. Pečieme v dopredu vyhriatej rúre 40 – 50 minút. Po vybratí bábovky s formy, ju necháme vychladnúť a vychladnutú ju posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť
TIP :
Cesto môžeme vo forme mierne pomiešať špajdľou aby vznikol mramorový vzor.
DOBRÁ RADA:
V priebehu pečenia pichneme do bábovky špajdľou na niekoľkých miestach, aby vzduch vyšiel von.