Bábovka z hladkej múky

16.03.2016 13:58

Bábovka z hladkej múky

 

SUROVINY :

1 kelímok smotany na šľahanie

1 ½ hrnčeka hladkej múky

1 hrnček práškového cukru

3 vajcia

½ sáčku prášku do pečiva

2 PL kakaa

Tuk na vymazanie formy alebo maslo

Strúhanku na vysypanie formy

 

POSTUP:

V pripravenej miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom. Do múky zamiešame prášok do pečiva a presypeme do misky. Všetko zalejeme smotanou na šľahanie a dobre premiešame. Bábovkovú formu dobre vymažeme a vysypeme strúhankou. 2/3 cesta vlejeme do formy a do ostatného cesta primiešame kakao a potom vlejeme do formy. Pečieme v dopredu vyhriatej rúre 40 – 50 minút. Po vybratí bábovky s formy, ju necháme vychladnúť a vychladnutú ju posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť

 

TIP :

Cesto môžeme vo forme mierne pomiešať špajdľou aby vznikol mramorový vzor.

DOBRÁ RADA:

V priebehu pečenia pichneme do bábovky špajdľou na niekoľkých miestach, aby vzduch vyšiel von.


Tvorba webu zdarma Webnode